Vill du veta mer om våra finansiella tjänster? Ring 08-600 54 99
Meny

Finans

Försäljningschef
Jani Oja
jani.oja@profina.se
08-600 54 99

Profina Finans

Starka finanser, säkra betalningsflöden och tillgång till likvida medel är självklara förutsättningar för en stabil och växande verksamhet, särskilt för små och medelstora företag. Inom Profina Finans arbetar vi nära våra kunder för att hjälpa till med detta och lösningarna skiljer sig mycket beroende av kundens situation.

Vi bevakar och hanterar betalningsflödet och ser till att pengarna snabbt kommer er tillhanda. Som företag får ni helt enkelt en förbättrad likviditet och minimerar den ekonomiska administrationen.

Ett vanligt behov hos våra kunder är att frigöra kapital för att stärka likviditeten, effektivisera betalningsflödet och förenkla administrationen. Detta för att kunna fokusera på sin egen kärnverksamhet. Genom att vi arbetar nära våra kunder och är väl insatta i deras verksamhet kan vi erbjuda snabb och effektiv kreditbedömning samt fördelaktig finansiering via fakturabelåning eller fakturaköp

Factoring – ett samlingsnamn för försäljning eller belåning av fakturor

Genom att överlåta fakturorna till oss ökar ni er likviditet, eftersom ni får in pengarna inom 24 timmar och inte behöver vänta på att era kunder betalar fakturorna.

Om ditt företag befinner sig i uppstartsfasen, tillväxt och expansion eller behöver täcka leverantörskostnader kan belåning eller försäljning av fakturor vara ett bättre finansiellt alternativ än att ett banklån. Genom factoring låser ni inte kapitalet i kundfordringar och ni minimerar risken för kreditförluster.

Alla företag behöver under vissa perioder ha tillgång till rörelsekapital. Genom factoring kan du säkerställa att kapitalet inte är låst i kundfordringar när du behöver det som mest. Om ni säljer till offentlig sektor eller har stora företag som kunder, dröjer det ofta innan dessa betalar sina fakturor. I vissa fall kan ni få vänta upp till i 90 dagar. Förutom att er likviditet försämras påverkas även kassaflödet och det kan bl.a. bli svårt att göra investeringar i verksamheten eller att betala ut löner.

På Profina har vi arbetat med factoring sedan 1993. Vår långa erfarenhet i branschen gör att vi vet vad företag i alla storlekar efterfrågar. Vi ger er administrativ avlastning och snabbare kapital in i verksamheten.

Ring oss direkt!

08-600 54 99

Jag vill ha offert!

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Har du fått brev från oss?