Vill du veta mer om våra finansiella tjänster? Ring 08-600 54 99

Bild på Jani Oja

Försäljningschef

Jani Oja
jani.oja@profina.se
08-600 54 99

Finans

Profina Finans - gör ditt ekonomiarbete enklare

Att sköta företagets ekonomi och allt vad det innebär medför ofta en hel del utmaningar. Kunder betalar inte sina fakturor i tid eller inte alls, vilket betyder att otaliga timmar behöver spenderas på annat än det som driver verksamheten framåt. Känner du igen dig i det?

Minimera din ekonomiska administration

Profina Finans finns för att göra arbetet enklare för dig. Vi tar hand om allt det där tröttsamma arbetet som tar tid från dig och din ekonomiavdelning. Med Profina Finans har du jagat din sista faktura. I stället får du pengarna i tid varje gång!

Din ekonomiska partner

Som kund hos oss får du en trogen partner som stöttar dig i alla ekonomiska frågor. Vi jobbar nära våra kunder för att tillsammans hitta de bästa lösningarna. Om ditt företag behöver en snabb och trygg kreditbedömning eller finansiering via fakturabelåning, fakturaköp eller företagslån så kan vi hjälpa dig.

Helhetslösning för ditt företag

Ekonomihanteringen är viktig i alla företag. Oavsett vilken bransch eller storlek på verksamheten det handlar om. Om du vill förenkla och effektivisera ditt ekonomiarbete kan vi på Profina Finans hjälpa dig med en helhetslösning eller inom specifika områden. Så att du kan utveckla andra delar av ditt företag.

Factoring – ett tryggt sätt att sälja eller belåna fakturan

Att sälja eller belåna fakturor är ett smidigt sätt att få pengarna i tid och öka likviditeten. Det kallas factoring och är vanligt för företag som inte vill ha sitt kapital låst i kunders obetalda fakturor. Med factoring kan du sälja fakturan och få betalt direkt, eller låna pengar tills kundens faktura är betald.

För dig i uppstarts- eller tillväxtfas

Släpande och obetalda fakturor innebär sämre likviditet och kan hindra den löpande verksamheten, investeringar och den fortsatta utvecklingen. Om ditt företag är nystartat eller om du har planer på att växa i närtid så är det viktigt att ha kapital tillgängligt. Stora företag eller verksamheter inom den offentliga sektorn kan dröja med betalning i upp till 90 dagar och det kan visa sig vara kostsamt för dig. Låt din ekonomi styras av ditt bolag istället för dina kunders förmåga att betala fakturor i tid.

Det finns flera fördelar med att använda sig av factoring hos Profina. Framför allt är det ett smidigt och effektivt sätt för ditt företag att få betalt snabbt. Det betyder att likviditeten ökar, du får ett stabilare kassaflöde, minimerar risken för kreditförluster samtidigt som du får en bättre överblick över ditt företags ekonomi.

Ring oss direkt!