1983

Gunnar Bratt

I en liten tvårummare på Kungsholmen i centrala Stockholm är det som vi, redan år 1983 hittar grunden till det som idag är Profina. Det var då Gunnar Bratt startade företaget Analys-Inkasso AB. De första tio åren präglades av hårt arbete och en kontinuerlig tillväxt för verksamheten.

1993

Profina Finans AB

1993 bildades Analys Ekonomi AI AB med inriktning på finansieringslösningar, Lars Sandberg tillträdde som VD för detta företag.

1994

Profina International AB

Redan året därpå förvärvades ett företag med stor kunskap inom internationell inkasso, Profina International AB, Tommy Stenberg tillträdde som VD för det företaget.

2006

Profina

År 2006 bytte koncernen namn till Profina och i samband med det lämnade Gunnar, efter 23 år, över vd-rollen för inkassoverksamheten till Rolf Lundberg.

2008

Profina växer

Genom förvärv av Sundea Ekonomi AB/Sundsvalls Juridiska Byrå år 2008 öppnades ett kontor i Sundsvall och samma år öppnades även ett  försäljningskontor i
Halmstad. Tre år senare var det dags att öppna ytterligare ett kontor, denna gång i Malmö.

2012

Skifte

2012 lämnade Lars Sandberg över vd-rollen i nuvarande Profina Finans AB till
Christina Sturesson, året därpå lämnade Rolf Lundberg över vd-rollen i Profina AB till Christina Sturesson som i samband med detta även blev koncernchef för Profinagruppen.