Vill du veta mer om våra finansiella tjänster? Ring 08-600 54 99

Fakturaköp – snabbt, enkelt och flexibelt!

Få betalt snabbare - sälj dina fakturor

Att sälja sina fakturor är ett enkelt och smidigt sätt att få betalt snabbare. Fakturaköp innebär att du säljer dina utgående fakturor till oss på Profina, som tar över dem och sköter all hantering med inbetalningar och påminnelser. Du får betalt direkt av oss och slipper vara stressad för att pengarna inte ska komma in, eller att du ska behöva ta hand om påminnelser och inkasso.

Fakturaköp är framför allt vanligt i mindre företag som behöver en stark likviditet för att till exempel betala ut löner eller köpa material. Det är också vanligt att använda sig av fakturaköp för företag som är i en tillväxtfas och behöver göra investeringar i nya projekt. Då kan det vara extra viktigt att ha både tid och pengar tillgängligt.

Kom igång med fakturaköp

Sluta oroa dig för kunder som är långsamma på att betala sina fakturor. Det håller dig och din verksamhet tillbaka. Gör det enklare för ditt företag genom att komma igång med fakturaköp. Du får betalt nästa dag.

Att sälja en faktura till oss betyder att du snabbt får betalt och kan fortsätta investera i verksamheten. En annan fördel med fakturaköp är att du kan erbjuda dina kunder längre kredittider. Det kan göra ditt företag mer attraktivt på marknaden genom att du får en extra fördel gentemot konkurrenter som inte kan erbjuda bättre betalningsvillkor.

Nyfiken på att sälja dina fakturor?

Du väljer själv vilka fakturor du vill sälja till oss. Varje faktura administreras och granskas av din personliga handläggare på Profina. Efter det betalar vi fakturabeloppet till dig och du har pengarna på kontot inom 24 timmar. Vi informerar sedan din kund om att de ska betala fakturan till oss på Profina. Om kunden skulle vara försenad med betalning tar vi hand om påminnelser och inkasso vid behov.

Vi erbjuder tryggt och enkelt fakturaköp för dig som snabbt vill ha betalt för dina kundfakturor.

Så här går fakturaköp till hos Profina:

Ikon för faktura som emottages av ett inkassobolag

Leverera produkt/tjänst till kund. Skicka originalfakturan till oss.

Vi bearbetar fakturan och skickar den till din kund.

Inom 24 tim köper vi din faktura enligt avtalat.

Du har snabbt frigjort kapital som kan användas i din verksamhet och du väljer själv vilka fakturor du vill sälja

Ring oss direkt!