Vill du veta mer om våra finansiella tjänster? Ring 08-600 54 99

Juristchef

Per Fredricsson
per.fredricsson@profina.se
08 600 54 52

Juridik

Spara pengar och säkra företagets anseende – med Profina Juridik

Behöver ditt företag rådgivning inom juridik – kanske inför ett avtal eller i en tvist?

Det är inte ovanligt, nästan alla företag söker någon gång juridisk hjälp. Då är det skönt att ha pålitliga experter inom juridik vid sin sida. Dina chanser att vinna i rätten ökar och du minskar risken för att skada företagets rykte. Vi är specialister på affärsjuridik och hjälper dig med dina frågor.

De flesta mindre och medelstora företag har ingen jurist i verksamheten, men ibland uppkommer frågor inom juridik som kan vara svåra att svara på själv. Det kan handla om hur ett avtal ska tolkas, arbetsrättsliga tvister, ersättning vid uteblivna leveranser eller oklarheter kring offentliga upphandlingar. Vi på Profina Juridik hjälper dig att hitta rätt juridiskt skydd för verksamheten och ger dig rådgivning i alla dina ärenden. Oavsett om det gäller inför ett affärsavtal eller mitt i en pågående process.

Professionell rådgivning inom juridik

Vi specialiserar oss på affärsjuridik och har lång erfarenhet som rådgivare och ombud i olika företags juridiska processer. Våra tjänster innefattar bland annat:

  • Avtalsskrivning
  • Överlåtelse av bolag
  • Upprättande av aktieägaravtal
  • Ombud vid tvister och förhandlingar
  • Ombud och stöd vid internationella tvister
  • Juristinkasso

Just nu jobbar vi med stora internationella koncerner, banker och försäkringsbolag, men även med mindre lokala bolag som behöver juridisk hjälp. Oavsett bransch och företagstyp prioriterar vi affärsmässiga lösningar framför långdragna processer som blir dyra. Vi har bland de kortaste handläggningstiderna i branschen, men givetvis är vi redo att driva era ärenden till högsta instans.

Tillsammans med vårt internationella samarbetsnätverk inom TCM Group kan vi även hjälpa ditt företag med juridiken i internationella tvister. Och om ditt företag behöver lösa ett inkassoärende snabbt, eller om ärendet är av extra stort ekonomiskt värde, kan vi erbjuda juristinkasso. Våra jurister skyndar på processen och minskar risken för kreditförlust.

Kostnaden för att anlita oss som ombud täcks ofta till största delen av ditt företags rättsskyddsförsäkring. Vi är godkända av Försäkringsbolagens Rättsskyddsnämnd, vilket innebär att du kan få upp till 80 % av kostnaderna täckta av försäkringen.

Ring oss direkt!